Sopronyi Gyula Masterclass

Örömmel adok hírt arról, hogy ismét háromnapos intenzív fotókurzust tartok, 

2018. Január 19-21. között. 

A korlátozott létszámú (maximum 4-5 fő) masterclass, ritka lehetőséget kínál a fotográfia iránt affinitást érzőknek arra, hogy finomítsák és tovább mélyítsék tudásukat, gyakorlati és elméleti téren.

A kurzus alkalmával a résztvevők megtanulhatják:

- a jó témaválasztás ismérveit

- hogyan kell egy fotóriportot sikeresen felépíteni

- a történetmesélés alapjait, a valós szituáció elemzését, képanalízist, szerkesztést 

- hogyan kell pozicionálnia a fotográfusnak magát a térben a megfelelő kompozíció érdekében.

A kurzus célja, hogy a résztvevők megtalálják saját vizuális hangjukat, felismerjék erősségeiket és ennek ismeretében könnyebben folytassák eddigi munkájukat. 

Részvételi díj: 40.000 Ft

Helyszín: Budapest

Jelentkezés: Rövid önéletrajz, milyen szinten foglalkozik fotográfiával, mik a célok, illetve korábbi munkákból max: 10-15 db kép csatolása (wetransfer.com segítségével) vagy weboldal linkelése.

A Masterclass menete: Péntek délután 16 órától veszi kezdetét a résztvevők eddig elkészült anyagainak megbeszélésével. Szombaton, személyre szabott feladatot kapnak egy külső helyszíne való riport fényképezéséhez, ahol végigkísérem a résztvevőket, hogy segítsem a munkájukat. Vasárnap ismét összeülünk és átbeszéljük az előző napi anyagot. Általában 10-17 óráig tart a tanfolyam.

Sopronyi Gyula (1974, Budapest) a hazai és nemzetközi fotós szakmában elismert fotográfus. 1997 és 2011 között 17 alkalommal díjazták munkásságát a Magyar Sajtófotó Pályázaton és kétszer nyerte el az Év Fotóriportere díjat, 2011-ben Balogh Rudolf­ díjjal tüntették ki. 2008-ban bejutott a híres, londoni Magnum ügynökség Masterclass osztályába, ugyanebben az évben lett szabadúszó fotográfus. Többek között olyan külföldi sajtóorgánumoknak készített anyagokat, mint a The New York Times, COLORS Magazine, Huffington PostKözel­keleti háborús konfliktusokról tudósító képei élénk nemzetközi figyelmet kaptak. 2011 és 2013 között az ENSZ Menekültügyi Hivatalának fotósa volt. Az utóbbi évek sorozatai egyfajta művészi debütnek, de legalábbis egy alkotói pálya határozott újrapozicionálásának tekinthetők. Floating Aspect címmel 2015-ben nyílt egyéni kiállítása Párizsban, valamint a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. Ugyanebben az évben elnyerte az először meghirdetett Robert Capa Nagydíj ösztöndíját Kilencven perc című sorozatáért. 2016-ban jelölték a Prix Pictet nemzetközi díjra.

Névre szóló ajándékutalvány igényelhető!

Using Format